domingo, 18 de febrero de 2024

O Arenas en Xogo

Duelo fraternal que enfrontaron os nosos dous equipos Prebenxamíns nesta xornada de Liga. Partido moi igualado onde se confirmou a boa evolución dos dous equipos. Destacar a actitude de todos e a notable evolución do Prebenxamín B. Nun dos goles do Prebenxamín A tocaron o balón 6 xogadores, logrando a máxima do fútbol base, que é o que se pretende.

Magnífica vitoria do Benxamín C en Carballal tras un partido moi emocionante. Segundo triunfo nas catro xornadas disputadas nesta segunda fase que promete unha boa clasificación final.

Partido equilibrado do Benxamín B en xogo a pesar de que nos primeiros minutos deron un penalti contra nós. Seguimos pelexando e competindo ben ata o terceiro gol do Gran Peña, e por se fose pouco, non nos deron un gol moi claro que traspasou a liña de gol.

Resultado bastante inxusto o obtido polo Benxamín A, penalizado por non resolver as grandes xogadas feitas con goles, xeramos moito xogo pero non remataron en gol. Propuxemos un xogo para ter o balón e tomar o control ante a súa forza física. Empezamos mal xa que axiña chegaron 2-0 con dous goles de falta, un deles dende o medio campo, conseguimos acortar antes do descanso pero o partido non se resolveu definitivamente ata os últimos cinco minutos onde con un tiro libre dende o medio campo encaixamos o terceiro gol e despois chegaría o cuarto ao final do partido. Merecemos moito máis. O noso gol foi obra de Teo.

Moi bo partido do Alevín B, con seriedade e bo traballo controlamos o partido e a nosa defensa foi sobresaínte con Lorena, Mateo e Roi neutralizando o xogo de Atios ao contragolpe. A primeira parte rematou con empate, con ocasións por parte nosa que non puidemos transformar. Na segunda parte, o mesmo, dominando e contraatacaron ata que chegou a mala sorte con dous despexes dos nosos xogadores en dúas xogadas diferentes, marcando un gol en propia meta. Os últimos 10 minutos foron un asedio total, tivemos ocasións de empatar pero o balón non quería entrar.

Unha dura derrota do Infantil B ante o colista da Liga. Nun encontro que se puido gañar, os nosos comezaron a adiantarse no minuto 20, facendo bos os prognósticos, pero unha nefasta segunda metade permitiu a remontada da Guía.

Partido complicado no Penedo da Moo do Infantil A ante un forte rival en todas as súas liñas. Non tivemos un dos mellores días en defensa e varias imprecisións e malas decisións leváronnos a loitar e sufrir nos minutos finais. Comezamos a primeira parte perdendo no minuto 8 pero puidemos contrarrestalo cun bo gol de David Martínez que nos fixo chegar ao descanso cun empate 1-1.Na segunda metade saímos ben e creamos perigo na banda con carreiras de David, e nunha delas acabou marcando outro gol que nos puxo por diante no marcador, pero pronto nos igualaron con outro erro. Pero nalgúns bos momentos de xogo conseguimos combinar e chegar con moito perigo polas bandas e como resultado conseguimos un gol de Aarón tras un saque de esquina, e outro gran gol de Vicente. Cando todo parecía encarrilado co 2-4 e quedaban 6 minutos para o tempo regulamentario, comezamos a sufrir cos balóns longos ás costas que non conseguimos sacalos ben e no último minuto marcaron o gol que os achegou no marcador. Os 5 minutos de tempo engadido puxeron a proba as nosas emocións e nervios e esforzámonos ata o pitido final. Tamén tivemos ocasións claras para pechar o partido pero hoxe tivemos que sufrir. Ao final un 3-4 que nos permite seguir sen perder nesta segunda volta e situarnos con tranquilidade na clasificación.

Partido moi igualado para o Cadete B onde os dous equipos mostraron intensidade e dispuxeron de ocasións, co San Miguel aproveitando unha delas e gañando o encontro. Puidemos adiantarnos cun penalti que fallamos por unha gran parada do seu porteiro e nun par de un contra un co porteiro que desperdiciamos, tamén eles tiveron algunha na primeira metade, pero o resultado ao descanso foi de empate a 0. Despois aos 10 minutos do segundo tempo, un penalti en contra fíxonos perder o partido, onde fallamos, marcaron eles. Aínda así o equipo non se rendeu e tivemos ocasións de empatar pero hoxe o balón non quixo entrar nin estivemos finos diante da portería. Derrota inmerecida, xa que o máis xusto sería o empate. É triste porque a racha de dous meses e medio sen perder quedou corta, pero un día tiña que chegar. É hora de traballar para comezar outra racha aínda mellor.

Partido quente do Cadete A cos dous primeiros da clasificación enfrontándose no campo da Guía; No partido de ida xa houbo certa tensión pola importancia do partido e do que se xogaba e neste non ía ser menos porque xa se ve o obxectivo polo que loitaban os dous equipos. Moi bo partido do equipo en liñas xerais, xogando o que lles pide o Cuadro Técnico, influíndo en actitude e sobre todo casta, hoxe fíxose o que se pretendía plasmar nos adestramentos, fixemos o noso xogo, puidemos sentenciar algo antes pero o balón non quería entrar, o La Guía son un grupo moi compacto, moi  "jugón" pero soubemos enfrentarnos a eles. Moi contentos co partido disputado, tanto pola actitude como polas ganas. Levamos 9 puntos máis o goal average para o segundo da clasificación que agora e o Chapela, quedan 12 xornadas para cumprir o obxectivo, seguimos traballando.

Foi un partido complicado para o Xuvenil B ante un equipo que busca a zona de ascenso e ao que nos presentamos cun equipo de circunstancias (14 xogadores e entre eles 2 porteiros e 2 cadetes). Así, un erro na cobertura de balón rematou cun penalti que fixo o 1-0. Non estivemos intensos e custounos o 2-0 e para empeorar as cousas tivemos a lesión de Tosa no minuto 30. Fixemos outro cambio no descanso, movendo o porteiro Alex para xogar de dianteiro e o propio Alex fixo o 2-1. Pero os nosos propios erros custáronnos 2 goles en 1 minuto para poñer o 4-1. Xa no tempo de desconto, outro erro deu o definitivo 5-1. En resumo, estivemos cun equipo tomado con pinzas, plantamos a cara  pero os nosos propios erros e ser suaves en defensa penalizábanos. Resultado inxusto por abultado.

O partido do Xuvenil A tivo dúas caras, botamos a primeira metade fóra por non poder facer 3 pases seguidos, perdemos todos os duelos, eles xogaron balóns longos onde os comemos nós. Despois do descanso, con pequenos axustes e cambio de deseño, tomamos o control do partido pero os balóns ás costas seguíannos doendo e aproveitaron os nosos erros para marcar os goles en 15 minutos fatídicos. Negrete marcou os nosos dous goles. Penalizanos moito ser un equipo practicamente de primeiro ano, xa que temos moito medo aos duelos e alí fannos moito dano.Foi unha mágoa porque era un partido da nosa Liga. Seguiremos traballando para acadar o obxectivo.