domingo, 5 de mayo de 2024

O Arenas en Xogo

XORNADA 4 - 5 Maio:

O Prebenxamín B atopouse con 3 baixas de última hora que fixo que só dispuxesen dun cambio. Ao final do primeiro parcial, despois de realizar un gran xogo, un dos nosos xogadores  recibe un balonazo na cabeza, tal como apréciase no vídeo, e para sorpresa de todos o árbitro pita penalti botando por terra o traballo dos xogadorazos, os cales van ao descanso decepcionados polo inxusto da situación. No segundo parcial os rapaces poñen toda esa rabia sobre o campo varrendo ao rival. Tras empatar o terceiro,  no cuarto parcial xa nos fixemos grandes e concretamos esta importante vitoria por 2-1 contra o, a priori, rival máis forte do grupo. Resaltar un gran paradón de Hugo no último parcial.
Segue a boa racha no inicio da Copa do Prebenxamín A tras gañar a 2ª Fase da Liga, a pesar de non xerar tantas ocasións como outras veces, foron contundentes en defensa o que fixo que non pasasen apuros e aproveitaron algunhas das oportunidades que xeraron ante un rival duro. Gran partido dos nosos.

Partido do Benxamín C contra un equipo bastante inferior a nós pero ben colocado no campo, entramos algo durmidos sen poder dar dous pases seguidos e fallando 3 mans a man co porteiro e a falta de 10 segundos para acabar a primeira parte tras un despexe errado queda o balón franco ao dianteiro e meten o 0-1. Ao empezar a segunda metade cuns cambios no sistema empezamos a mellorar o xogo e a ter moitas ocasións de gol pero hoxe o balón non quería entrar, con todo o Gondomar desde o medio campo executa unha falta en principio sen perigo pero finalmente coouse na nosa portería poñendo o 0-2 no marcador. Despois diso, empezamos a xerar máis perigo, ata que logramos transformar dous goles por medio de Leo e Unai para empatar o partido, pero do mesmo xeito que na primeira metade, no último minuto encaixamos o 2-3 final.

Non foi un bo partido o do Benxamín B partido ante un equipo moi inferior ao noso. Dominando completamente e sempre na súa área, sobre todo na segunda parte. Mandamos 2/3 balóns ao pau a parte doutros moitos tiros a porta, case todos fora e mesmo se fallou algún  man a man co porteiro. Encaixando un gol en propia porta e outro nun rebote, de tres veces que nos tiraron a porta. Partidos como este demostran que o futbol en ocasións é moi inxusto. A pesar de perder, destacamos o gran esforzo e bo partido dos nenos. A seguir.
Partido doado para o Benxamín A onde desde o primeiro minuto xogamos con todos os nenos en posicións diferentes, era un partido relaxado e sen maior aliciente ante un equipo ao que xa lle gañamos dúas veces nos torneos de Nadal e Semana Santa. Goles de Roi(2), Guille, Ruben, Teo, Gael (2) e Fabio. Con este resultado e o doutros partidos conseguimos o 6° posto final na clasificación desta Fase de Ascenso que tras o comezo irregular deixándonos algúns puntos, era o obxectivo. Parabéns!!!

Gran partido do Alevín B tal como reflicte o marcador espectacular.

Empezou o Alevín A para encaixando un gol moi rápido antes do primeiro minuto de partido por un fallo de marca en defensa que permitiu un forte disparo desde fóra da área. Tivemos varias chegadas para facer gol pero non as materializamos; eles que facían circular o balón moi rápido e eran moi precisos no pase, noutro fallo noso márcannos o segundo. Na segunda metade saímos coa intención de ir a por o partido e nun bo saque de esquina facemos en 1-2, jugabamos con dous dianteiros para facer presión moi alta para que ao porteiro custáselle sacar o balón, pero non a acabamos de facer a tope para tentar marcar máis goles. Bo partido ante un rival moi bo.

Mala primeira parte do Infantil B que aproveitou o Moledo para anotar os seis goles e sentenciar de maneira moi clara o partido.

Ao Infantil A tocoulle xogar esta xornada contra o coco da categoría. Equipo líder, invicto e a nada de ser equipo de Liga Galega. A pesar de todo, orgullosos destes rapaces que sempre son fieis á nosa formulación e ao noso xogo, sexa quen sexa o rival e vaia como vaia o resultado. Na primeira parte realizamos un espléndido partido, capaces de aguantar o seu xogo e as súas arremetidas, coas liñas xuntas e coas axudas necesarias entre compañeiros. Mesmo os puxemos contra as cordas co xogo a balón parado, no que non tivemos a sorte necesaria para que entrasen un par de ocasións claras. Chegando ao final da primeira parte no único descoido que tivemos metían o 0-1 co que se chegou ao descanso.  A segunda metade foi distinta, as forzas empezaron a floxear despois do esforzo realizado e aos poucos nos embotellaron e foron caendo os goles ao seu favor, incluíndo algún de auténtica mala sorte e algún outro en clara posición de fóra de xogo. A pesar diso os nosos buscaban como podían o ataque e tiveron un par de ocasións boas en xogadas combinativas, ata que chegou o noso gol de honra, como non, a balón parado cun remate certeiro de Bafode. Partido no que os menos habituais gozaron de máis minutos, deixando claro que forman un grupo excepcional, e que todos son importantes. Toca seguir traballando e gozando con eles as 3 xornadas que quedan para acabar esta gran tempada.

Bo partido do Cadete B ante un dos equipos da parte alta que estivo a pelexar polo ascenso ata estas últimas xornadas, onde merecemos gañar por intensidade e xogo. No minuto 17 tras un fallo noso chegou o gol deles, pero os rapaces non baixaron os brazos e empatamos por medio de Nico, unha pena polas ocasións que tivemos e polo empuxe de ir a por o partido, recuperando esa actitude moi boa que non tiñamos ultimamente.

Partido de trámite do Cadete A, con moitos cambios, con moitas rotacións e onde ao descanso fomos cunha vitoria contundente. Primeiro Obxectivo Ascenso cumprido, Segundo obxectivo Campións de Liga Cumprido  e agora a loitar a por o terceiro obxectivo, a Copa. Todo o que poida dicir deste EQUIPAZO quedará curto.  Temporadón!!

Partido moi disputado polo Xuvenil B en Navia onde hai que darlle un 10 ao equipo pola entrega e o traballo realizado. Marcamos pronto con gol de Nayem nunha contra pero o Coya empatounos pouco despois. A partir de aí foi un toma e daca dos dous equipos onde non houbo moito fútbol pero gran sacrificio e pelexando todos xuntos. Enzo fixo o segundo cun gran gol desde 35 metros e así fomos ao descanso. No segundo tempo, o rival que nos sacaba case 30 puntos na clasificación, apertounos pero defendémosnos moi ben e as ocasións foron nosas pois tivemos dúas máis na área pequena que as tiramos por encima da portería. Ás veces dicimos que non hai intensidade pero hoxe hai que felicitalos.

Partido do Xuvenil A ante un rival superior que ocupa a segunda posición na táboa e que se complicou aínda máis cunha mala primeira parte pola nosa banda que facilitou que nos chegasen por todos os lados e aínda así tardou en chegar o seu primeiro gol tras un inoportuno  fallo defensivo, a partir de aí desaparecemos do campo. Na segunda metade, saímos máis enchufados e achegámonos 1-2, tras outro lamentable erro encaixamos o terceiro e a partir dese momento fomos arriba xa que na situación actual só válenos a vitoria pero a cada gol noso respondíannos eles con outro e así se nos cae outra partido clave para lograr o obxectivo. Toca seguir remando.

XORNADA 27-28 ABRIL

Visita do Prebenxamín B ao campo do segundo clasificado en busca de ampliar a serie positiva. Día de sentimentos atopados, imos felices polo gran traballo realizado e tristes porque foi o partido onde máis ocasións claras xeramos e máis fallamos, incluídos varios man a man para que ao final  un fallo nun saque de porta impídenos sumar. Gran partido en liñas xerais con Lucia e Luka mostrando un nivel incrible.

Non deixan de sorprendernos os jugadorazos do Prebenxamín A, onde a pesar de facer variacións de posición para a súa aprendizaxe conseguiron remontar un partido ante a Cultural Areasmoi disputado despois de perder o primeiro cuarto por 2-0. Fin de fase imbatidos e con ilusión para disputar a Copa.

Plan de partido executado perfectamente polos xogadorazos do Benxamín C. Ben colocados en defensa e con moitas axudas permitiron esta vitoria por 1-4 en Ponteareas. Boa actitude de todos ante un rival que tivo bos momentos. Goles de Gonzalo, Unai, Leo e Manuel.

Partido igualado e moi físico do Benxamín B. No primeiro tempo dominamos en case todas as facetas, traballando moi ben en defensa. Na segunda metade empezamos mal, empatáronnos pero polo ecuador dese tempo metemos o 1-2 tras unha boa xogada pola banda dereita centrada á segunda liña da área e marcando o noso medio centro un moi bo gol desde a mediana da área. Goles de Adri e Diego. A seguir.

Partido normalito do Benxamín A, mellor na primeira parte con bo xogo por momentos e bastante chegadas a portería, na segunda metade baixamos o ritmo e nivel de xogo e fainos irnos cun resultado máis axustado do desexado. Obxectivo a 6ª posición desta Fase de Ascenso que nos atopamos a 1 punto, se nas dúas últimas xornadas conseguimos a vitoria deberíamos logralo xa que os rivais directos xogan contra os de arriba. Goles de Diego (2), Roi, Adri Viñas (2).

Partidazo do Alevín B, saíndo a por todas desde o minuto 1 contra o coco da categoría que non perdeu un partido en toda a liga e estivemos a piques de dar a sorpresa acurralando ao líder na súa propia área todo o partido, encaixando o gol nos últimos minutos e tendo nós moitas ocasións de gol. Salváronse que nesta categoría non hai tarxeta vermella se non estarían case todo o partido cun menos e sendo o porteiro unha posto clave, cando curto nun placaxe ao o noso dianteiro cando se ía só a portería tal como vese no vídeo.

O Alevín A enfrontouse ante un equipo superior, pero moi contentos coa actitude e a loita que permitiu que estivemos no partido ata case o final. Tiñan moi boa chegada por banda cun neno moi rápido que poñía bos centros e custounos tapar, tentamos aproveitar algunha contra que tivemos pero eles adiantáronse cun gol de falta imparable e pouco antes do descanso tivemos un tiro ao traveseiro. Saímos na segunda metade igual, con boas chegadas pero non marcamos e nesas idas e vindas, en dous erros nosos márcannos o 2-0 e pouco despois o 3-0 pero como indicamos, xogando así dá igual o resultado, polo menos competimos e poñémosllo difícil ao rival ata o final.

Partido do Infantil B onde en dous tramos de cinco minutos, un en cada parte, foron nos que o Coya sentenciou o partido anotando os catro goles que reflicten o marcador final.

Empate xusto do Infantil A, eles non eran o equipo da primeira volta onde lles metemos 9 goles pois presentaron moitos xogadores novos. Moi contentos coa actitude dos rapaces e a seguir que para a semana toca partido moi complicado contra o líder, o Coruxo, que está invicto.

Derrota do Cadete B, esta vez contra un equipo inferior que cunha intensidade maior ca do noso equipo, domináronnos completamente, un equipo moi distinto comparado co que foi na primeira volta. Hai que cambiar a dinámica para afrontar a competición de Copa

Duelo no cume do Cadete A contra o segundo clasificado do grupo onde se gañabamos xa seriamos campións. Partido moi bo dos rapaces, xogando moi ben cun 8,5 de nota pero a pelota non quixo entrar. Orgullosos do traballo realizado hoxe e o de toda a tempada, seguimos con 5 puntos de marxe co Chapela e se a semana que vén sumamos 1 punto lograremos o campionato. A seguir!!!

Partido do Xuvenil B no que xogamos mantendo o tipo durante 30 minutos e onde o rival non se atopaba cómodo, obrigándolles a cambiar o esquema varias veces, pero non tivemos continuidade e a falta de intensidade nalgúns xogadores leváronnos ao descanso con 3-1 en contra. Cambiamos o debuxo táctico e falamos de facerlle dano polas bandas pero non o executaron no campo. Un gol en propia que nos fixo dano e uns cambios que non forneceron o efecto desexado, levaron o partido a un despropósito que nos deixou o 7-2 final. Os dous goles foron obra de Iker ,o segundo deles, un golazo desde medio campo.

Partido disputado polo Xuvenil A ante un equipo superior que non nos deu opcións de nada. Na primeira parte saímos durmidos, non fomos capaces de dar 3 pases seguidos, perdiamos o balón tontamente e aínda así tivemos dúas ocasións claras para adiantarnos polo menos 1-2 no marcador pero o de meter goles non é o noso e  fómonos ao descanso 2-0. Na segunda metade saímos máis elevados pero de novo en 2 minutos de desconexión nos meten outros 2 goles, momento en que eles afrouxaron deixando ao partido sen intensidade por ningunha e as dúas partes, case ao final  nun corner ensaiado, Claudio fixo o gol da honra. Mal partido en xeral nunha situación crítica da permanencia.

----------------------------------------------------

XORNADA 20-21 ABRIL

Golazo de Luka para gañar o cuarto parcial.

Partido moi traballado o do Prebenxamín B noutro día de moita calor no que tivemos moitas oportunidades para levarnos os 3 puntos nunha xornada máis que coa baixa de Gelete conseguimos puntuar. Suma e segue dun grupo de nenos que melloran día a día e non parecen ter teito. Felicitar a Hugo pola súa gran actuación como porteiro e Beltrán sempre incansable. Resultado Final 2-2.

Bo partido do Prebenxamín A ante o segundo clasificado nun partido decisivo para o liderado do grupo no que os nosos saíron moi enchufados. O 1-0 final é un resultado moi axustado para as ocasións que tivemos, bo traballo tamén en defensa resolvendo perfectamente as poucas veces que nos fixeron perigo. Campións desta fase matematicamente, agora coa ilusión de chegar lonxe na Copa.

Partido bastante igualado o do Benxamín C con moitas alternativas no xogo, aproveitando ben as nosas ocasións e tentando estar ben colocados en defensa. Moi bo traballo de todo o equipo. Unai e Leo con tres cada un foron os goleadores.

Terceira derrota consecutiva do Benxamín B contra un rival moi inferior. Na primeira parte, pronto nos meteron o primeiro gol e non conseguiamos dar tres pases seguidos. Na metade da segunda parte conseguimos empatar por medio de Diego nun bo disparo desde fóra da área e dous minutos máis tarde volven poñerse diante. Tivemos varias ocasiones pero non quixeron entrar. En resumo, algúns nenos moi desconectados e parece que cada vez xogamos peor. A seguir intentandolo.

Mala e inexplicable primeira parte do Benxamín A xa que nos fomos ao descanso cun 0-1 en contra, pero no descanso cambiamos, xogamos con 3 defensas e a pesar de fallar un penalti no comezo da segunda parte,  conseguimos facer seis goles dominando o partido en todo momento. Destacar a Adri que nalgún momento de desconexión do equipo, estivo incrible na portería. Partido asequible que resolvemos na segunda metade. Goles de Gael (3), Rubén, Diego e Teo.

Partidazo do Alevín B cunha gran actuación de todos os xogadores.

O Alevín A xogou ante un Equipazo, o Choco xoga moi ben e presionan moito impedindo as segundas xogadas. Este partido custounos moito porque nos marcaron moi pronto nun gol que debemos impedir facilmente e enseguida encaixamos o segundo que o fixemos en propia porta tentando despexar a corner e así varios goles máis de verdadeira mala fortuna. Aínda así non conseguimos dar dous pases seguidos, e o último pase dabámolo moi mal. Ao descanso iamos 0-5, saímos na segunda metade tentado xogar e meternos no partido e  Alex conseguiu o 1-5, tivemos dúas accións boas para marcar pero o balón non entrou, eles nun mal rexeiten marcan e así seguimos encaixando máis goles, Ángel obtivo o segundo gol case acabando o partido.

Partido moi complicado o do Infantil B ante o líder indiscutible e destacado da clasificación, ao que lle plantou cara ata o minuto 30 onde ao encaixar o primeiro gol desencadeo 20 minutos moi malos que lles levaron a encaixar catro goles máis. Dous goles máis en contra nos minutos finais deixaron o marcador nun abultado 1-7.

Partido difícil do Infantil A ante un rival forte en todas as posicións que afrontamos con baixas importantes no equipo. Unha primeira parte na que se adiantaron no marcador por un erro noso na saída do balón, a partir de aí despregamos bo xogo e logramos crear moitas máis ocasións ata que chegou o gol de David que poñía a xustiza no marcador co que chegamos ao descanso. A segunda parte prometía, pero uno dos factores importantes neste deporte é a figura do árbitro que no día de hoxe quixo ser protagonista e as decisións soamente apuntaban nunha dirección. Non se pode facer nada cando a balanza decántase dese xeito, pero si sacar o orgullo e xogar coa cabeza moi alta porque este grupo só sabe facelo así. Nada embaza o temporadón que están a realizar estes rapaces e o xogo que son capaces de facer. Orgullo fannos sentir de estar ao seu lado. Enormes!!!!!
A gran noticia da xornada esque matematicamente xa temos o ascenso de Primeira Autonómica á nova LIGA PROVINCIAL.

A pesar do resultado, non foi un bo partido do Cadete B, empezou abrindo o marcador o Casablanca (pechacancelas, equipo que leva 10 goles a favor en toda a liga e que 2 deles lográronos ante nós) chegando ao descanso con empate a 1-1 no marcador. A charla no vestiario fíxolles abrir os ollos aos nosos xogadores e lograron sacar o partido adiante. O máis destacable do partido foi a participación de Jorge do infantil B no medio campo.

Tarde moi calorosa  e rival inferior que só dispoñía dun cambio no banco, sen ser un dos mellores partidos do Cadete A, xa ao descanso chegouse con 4-0 a favor con goles de Enmanuel, Martín Xesto e dous do rival en propia porta. Tras o descanso e realizando todos os cambios dispoñibles, completouse a goleada con goles de André, Raúl ,Carlos e Andrés.

Nova decepción inmerecida do Xuvenil A na súa loita pola permanencia e ante un rival dos considerados asequibles. A falta de gol segue lastrando ao equipo que non é capaz de materializar todas as ocasións creadas con dous tiros ao pau incluídos e nesta xornada o rival aproveitou todas as súas oportunidades. Ánimo!!! hai que seguir loitando, faltan cinco xornadas decisivas.